


25.SAYI-SİTE
SİYER DERGİLERİ 7. YAŞINDA
DİJİTAL MEDYA
Peygambersiz Din Olur Mu?

Bu soruya çoğumuz hemen olmaz diye cevap veririz. Ancak peygambersiz din olur mu sorusuna bir de şöyle cevap verebiliriz: Olur ama o din Allah’ın gönderdiği din ol(a)maz. Bugün peygambersiz…
Ontolojik Statüsü İtibariyle Sünnet ve Din
“Ontolojik Statüsü İtibariyle Sünnet ve Din” başlığını taşıyan bu metin, ontolojik statüsü gereği insan varoluşunu Hak ve Hakikatle buluşturma iddiasıyla tebarüz eden dinin, insan varoluşu…
Ulûhiyet Bağlamında Yol Gösterici Olarak Vahiy ve Nübüvvet…
İnsanın kendi başına bir yol gösterici olmadan doğru, güzel ve adalet üzere yaşamayı başaramadığı tarih boyunca bilinen bir vakadır. İnsan aklının öne çıkardığı anlam arayışlarının insana…
Kitab-ı Mukaddes’te Nübüvvet
Nübüvvet, en genel manasıyla Allah ile insanlar arasındaki elçilik görevini ifade eden bir kavram olup inancın temel esaslarından birini oluşturmaktadır. İlâhî dinler olarak nitelenen inanç…
Dinler Tarihinde Peygamberler
1. Kanun Koyucu, Bilge, Önder, Uyarıcı ve Şifacı Kimlikleriyle İnsanlık Tarihi Boyunca İlahi/Metafizik Haber Getirici İnsanlar Günümüzde Batı dillerinde “peygamberi” karşılayan kelime…
Lider ve Toplum İlişkisi Bağlamında Nübüvvet
Dünya ölçeğinde ve tarihsel süreçte beşerî ya da ilahî tüm dinlere bakıldığında, itikat, ibadet ve bunların dünyaya karşı tavır alışlarını ifade eden bir ahlâkının ortak olarak bulunduğunu…
Cahiliyye Döneminde Nübüvvet ve Risâlet Algısı
Câhiliye terimi, Arapların İslâm’dan önceki inanç, tutum ve davranışlarını İslâmî dönem inanç ve davranışlarından ayırt etmek için kullanılmıştır. Bu nedenle genellikle Arapların İslâm’dan…
Vahiy, Peygamberle “Hayat” Vasfını Kazanır
Modern dönemde İslâm içerden ve dışardan farklı tahrik ve tahriflere maruz kalmıştır. İki yönlü bu taarruzun/yaklaşımın kökenleri, Hz. Peygamber (sas) sonrası peygamberlik iddiasında bulunan…
Prof. Dr. Mustafa Fayda ile Röportaj
“Resûlullah (sas) ile meşgul olmak, Resûlullah’ı (sas) anlamaya çalışmak her mü’minin üzerinde Allah’ın emriyle başlamış bir vazifedir.” Prof. Dr. Mustafa Fayda İlim hayatını Peygamberimiz’in…
Kur’ân’da Peygamberlik Yüce Yaratıcıdan İnsanlığa Kutlu Elçiler
Yüce Rabbimiz, şerefli bir konumda yarattığı insanı, sınav için dünyaya gönderirken onu başıboş bırakmamış, onun dünyadaki yol haritasını da çizip ona bildirmiştir. Bunun için ilk insanı ilk…